Białkowo-tłuszczowe batony waniliowo-czekoladowe z wiśniami

Białkowo-tłuszczowe batony waniliowo-czekoladowe z wiśniami

Przedstawiam przepis na pyyyszne białkowo-tłuszczowe batony – w sam raz do kawy, po treningu,  albo na bardziej zapracowany dzień 😊

Składniki:

  • 100g orzechów makadamia (mogą być też inne)
  • 4 łyżki masła kokosowego
  • 3 miarki waniliowej odżywki białkowej (uwaga na składy! Większość ma dużo sztucznych słodzików i kiepskie składy – ja używam Bone broth protein – Ancient nutrition – z aminokwasów z bulionu z naturalnym aromatem)
  • Garść suszonych wiśni bez cukru
  • Pół tabliczki gorzkiej czekolady – u mnie 99%
  • 3-4 łyżki wody
  • Opcjonalnie Erytrol

Orzechy makadamia pokruszyłam – nie na proszek, ale tak żeby były kawałki, dodałam rozpuszczone masło kokosowe z rozpuszczoną czekoladą, odżywkę, wiśnie + wodę żeby była gładka masa (ale nie za bardzo rozwodniona). Masę ugniotłam w foremce wyłożonej papierem do pieczenia i do lodówki na 1-2h. Po zastygnięciu masy pokroiłam na kawałki.

Dodaj komentarz