Batoniki korzenne z awokado

Batoniki korzenne z awokado

Brakuje wam czasem do kawki czegoś dobrego, zdrowego i szybkiego w przygotowaniu? Te batoniki mogą się przydać :). Przygotowanie jest bardzo proste.

Składniki:

– 1 małe awokado
– garść orzechów włoskich
– garść nerkowców
– 1 łyżka karobu/kakao
– 1 łyżeczka masła orzechowego
– 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
– 1 łyżeczka przyprawy do piernika/cynamonu
– 1 opakowanie sproszkowanej  skórki pomarańczowej
– opcjonalnie erytrol

Orzechy zblendować, ale nie całkiem na proszek tylko tak żeby były kawałeczki. Dodać rozciapane awokado, olej kokosowy, przyprawy, kakao, słodzik, skórkę i masło orzechowe. ugnieść masę. wyłożyć na papier do pieczenia i do lodówki wstawić na około 1h. Pokroić w batoniki, albo można też na mniejsze kawałki – ala michaszki 🙂 Posypać cynamonem. Smacznego! 🙂